DRIVE Hype
JPJ eBID : nombor plat kereta AND dan VLD dibuka untuk bidaan
Untuk yang mencari-cari plat nombor pendaftaran untuk kenderaan baharu, ini ada lagi dua pilihan siri yang baru diumumkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Seperti biasa, bidaan dilakukan menerusi platform dalam talian, JPJ eBid.

Siri plat nombor dari WP Kuala Lumpur, VLD, telah pun dibuka bidaan mulai hari ini 11 Ogos 2023. Diberikan tempoh bidaan selama lima hari dan ia akan berakhir jam 10 malam pada 15 Ogos ini. Keputusannya akan dikeluarkan pada keesokan harinya, 16 Ogos 2023. Keseluruhan proses adalah secara dalam talian, dan pembida akan menerima berita baik dan buruk juga menerusi e-mel.

Manakala bagi siri nombor pendaftaran terkini dari Perak pula, AND, bidaannya pula bakal dibuka mulai esok, 12 Ogos ini dan akan berakhir jam 10 malam pada 16 Ogos 2023. Keputusannya akan dikeluarkan sehari selepas bidaan ditutup iaitu pada 17 Ogos 2023.

Sekarang ni lebih mudah mendapatkan siri plat nombor yang diingini tanpa menggunakan khidmat pihak ketiga (termasuk runner), malah boleh menjimatkan kos serta masa. Anda boleh rujuk artikel kami sebelum ini berkenaan dengan JPJ eBid termasuk cara-cara yang diperlukan untuk membida nombor pendaftaran yang diingini.
I
Indah
on 12/08/2023
219
0

Explore
Forum
Blog
Popular Discussion

Hello!

Register for a new account for free or login if you already a member.
Drive

Manage your cars with DRIVE now.

Go to Drive