DRIVE Advice
Kenapa bateri kong?
Kenapa kalau kereta lama tak start, bateri jadi kong? Ada beza tak kalau cabut kabel bateri kalau kereta nak tinggal lama?
S******
on 19/06/2024
413
5
Puteri Amylia on 19/06/2024
Tak pernah terfikir nak cabut kabel bateri kalau nak tinggal lama kereta sebelum ni. Nice jugak soalan ni. Harap ada yang boleh jawab
Ahmad Amran on 19/06/2024
Boleh beli on / off switch kat shopee. Lagi senang, takyah cabut-cabut kepala dia.

shopee.com.my/product/565121080/19594515163

Semangat !!
S****** Author 1 week, 6 days ago
First time jmpa benda ni haha..shopee macam2 ada
NURIZZMAN ENTERPRISE 3 weeks, 3 days ago
kereta lama parking lebih sebulan lebih bagus cabut kepala terminal bateri. Tapi kalau parking seminggu dan bateri kong mungkin volt bateri dah lemah atau arus api ada bocor
KE
KERETA LAJU ENT 3 weeks, 3 days ago
Kena rancang sebagai contoh berapa lama nak parking kereta. Kalau terlalu lama better cabut cable battery. Kalau sekadar seminggu dua tu boleh. Make sure lepas tu running juga kereta untuk activekan balik battery

Explore
Forum
Blog
Popular Discussion

Hello!

Register for a new account for free or login if you already a member.
Drive

Manage your cars with DRIVE now.

Go to Drive